Financiering

Rijnbulant levert hulp daar waar het nodig is. Dat doen we snel, zonder wachtlijst en dat doen we bij jou thuis of op een andere locatie waar jij dat wenst en dat doen we 24/7. Voor ieder probleem is er altijd een oplossing en wij helpen jou graag om deze samen te vinden. Ook voor de financiering is er altijd een mogelijkheid.

Er zijn 3 manieren hoe we betaald kunnen worden:

Door de gemeente

  • Dat kan via ZIN (Zorg in Natura). We zijn gecontracteerd bij de volgende gemeentes: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.
  • Via een PGB (Persoonsgebonden Budget). Als wij niet gecontracteerd zijn bij jouw gemeente, dan kan het via een PGB.

Door de zorgverzekeraar

Dat kan middels een persoonsgebonden budget (PGB) vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Een PGB is een geldbedrag waarmee je zorg en begeleiding koopt. Je moet een PGB wel zelf kunnen beheren of iemand vragen dit te doen. Bij een PGB stuurt Rijnbulant een factuur, na controle lever je deze in bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank) en de SVB betaalt de vergoeding vervolgens aan Rijnbulant uit.

Particuliere vergoeding

Over het algemeen komt dit bijna niet voor, maar mocht je geen geldende indicatie vanuit de gemeente of de daarvoor aangewezen instanties hebben, dan kunnen we gefinancierd worden door jezelf of iemand uit jouw omgeving die de financiering op zich wilt nemen.

In principe wordt de zorg betaald vanuit een geldende indicatie afgegeven door de gemeente waar je woonachtig bent en/of een verwijsbrief van een arts. De precieze route verschilt per gemeente, en hangt dus af waar je woonachtig bent. Wil je meer informatie over financiering van jouw hulpvraag? Neem contact met ons op en wij helpen jou bij het regelen hiervan.

Contact met ons opnemen?